6. května 2013

[Oliverův koutek] Nejhranější objective (Core set, Desolation of Hoth)


Třetí turnaj karetní hry Star Wars LCG již zná svého vítěze a mně nezbývá nic, než ho zhodnotit z pohledu rozložení balíčků, respektive jednotlivých objectivů, které obsahovaly. Přestože druhý Force Pack již byl na turnaj povolen, nikomu se ho ještě nepodařilo získat, a tak nemohl nijak do hodnocení zasáhnout. A jak se změnilo složení balíčků od druhého turnaje, kde jsme mohli potkat ty samé objectivy?


Světlá strana
1. místo - objective č.8 - The Defense of Yavin 4
2.-3. místo - objective č.13 - Mobilize the Squadrons
2.-3. místo - objective č.38 - Hoth Operations

Nadvládu čistě jediských objectivů po prvním turnaji tentokrát přebírají objectivy Rebelů. Na první místo se "probojoval" Defense of Yavin 4 následovaný Hothskými Operacemi, které se navzájem "kombí". Trojku doplňuje efektivní Mobilizer, který se může hrát pouze s rebelskou příslušností a obsahuje, stejně jako Defense of Yavin 4, velice silný Rebel Assault.

Temná strana
1. místo - objective č.29 - Death and Despayre
2.-3. místo - objective č.20 - Counsel of the Sith
2.-3. místo - objective č.23 - The Emperor`s Web

Oproti poslední statistice se za temnou stranu objevuje pouze jediná změna.  Tou je posunutí Vaderova objectivu na čtvrté místo a nahrazuje ho podpůrný sithský objective s Adviserem a Twist of Fate.

Oproti druhému turnaji, po kterém se nové objectivy z prvního Force Packu v TOP3 vůbec neobjevily, se nyní mezi nejhranější probojoval za světlou stranu objective s oblíbeným Wedgem a jeho speedrem Rogue Three. Oproti tomu si za temnou stranu žádný nový objective takovou oblibu nevybojoval. Máme za sebou období prvního Force Packu a už na příštím turnaji se můžeme těšit na již vydaný druhý Force Pack s označením The Search for Skywalker. Podle mě by se určitě nějaký nový objective jak za temnou, tak za světlou stranu do TOP3 probojovat měl, ale jak to bude ve skutečnosti se dozvíme až zhruba za měsíc.

Žádné komentáře:

Okomentovat