9. května 2013

Zahájili jsme první sezónu SWLCG ligy!

Jak jsme si už zvykli, jednou za měsíc se pořádá turnaj. Někomu to stačí, někdo by si rád zahrál také jindy. Právě pro ty, kteří by si rádi jen tak zahráli či otestovali před turnajem své balíčky jsme se rozhodli začít s pravidelnou úterní ligou v Mephitu. V současné době se scházíme vždy jednou za dva týdny. V následujícím článku najdete jak informace o bodování, herním systému, termínech a samozřejmě odměnách, spolu s prvními výsledky z tohoto úterka.

Bodování


  • 2 body za účast
  • 1 bod za odehranou hru
  • 1 bod za výhru

Jak vidíte, nejde o nic složitého. Pouhým příchodem v jeden z úterků vyhrazených pro SW ligu získáváte dva body do žebříčku. Za každou odehranou hru dostanete další bod a pokud některé z nich vyhrajete, obdržíte za každou výrhu další bodík. Hrou není přitom myšlen klasický cyklus světlá - temná (či obráceně), ale jednoduše KAŽDÁ hra, ať už hrajete s jakýmkoliv balíčkem.

Pokud tedy např. během večera odehrajete dvě hry, obě dvě za světlou, přičemž jednu z toho vyhrajete, získáte dva body za příchod, další dva body za hry samotné a jeden bod za jedno vítězství: dohromady tedy pět bodů.

Organizace


Taktéž velice jednoduchá: s velkou pravděpodobností naleznete v každé dané úterý v Mephitu mě, což znamená, že tabulku aktualizuji hned, jak se k tomu dostanu. Pokud nastane situace, že nedorazím, poprosím o zaslání vašich výsledků na emailovou adresu janek.gabriel@hotmail.com (ideálně od obou soupeřů), příp. je napíšete do komentářů sem.

Samotná liga poběží dva měsíce, tj. do konce června. V tuto chvíli tedy zbývají ještě tři termíny (21. 5., 4. 6, 20. 6.), kdy se můžete zúčastnit. Ať již dorazíte prakticky kterékoliv úterý, s největší pravděpodobností bude na místě (za pultem) Honza, s kterým si můžete zahrát. :) Další sezóna začne první červencový termín a poběží do konce září.

Vaše balíčky by měly splňovat základní náležitosti (tj. minimálně deset objectivů, žádné světlé karty v temném balíčku apod.), nicméně narozdíl od turnajů jsou povoleny proxy karty (tj. vlastnoručně vyrobené náhrady za karty, které nevlastníte, ať již vytisklé či jednoduše napsané na papír). Smyslem je zahrát si s balíčky, s kterými hrát chcete, nikoliv s balíčky, s kterými hrát musíte, protože do onoho vysněného zatím nemáte karty.

Ceny a vstupné


Samotný vstup do ligy je zadarmo. Zahrát si můžete s kýmkoliv a s jakýmkoliv balíčkem. Avšak vzhledem ke skutečnosti, že GNK na ceny jsem v tomto případě zaštitoval z vlastního, rozhodně se nebudu se zlobit, pokud mi na něj onou padesátikorunou přispějete.

Každý, kdo tak učiní, ode mě okamžitě obdrží alternativní Red Five.

Samotné ceny jsou potom následující:

Na vítěze čeká alternativní Darth Vader.
Druhý a třetí hráč se dočká balení tvrdých focus žetonů.
Dva náhodně vylosovaní účastníci dostanou alternativní Red Five.

Ceny v tuto chvíli nejsou finální, budou se odvíjet od rozdělení cen na další turnaj. Můžete čekat spíše navýšení jejich počtu (vzhledem ke skutečnosti, že v létě pravděpodobně budeme dělat pouze jeden turnaj).

Pořadí po prvním týdnu


Nyní již samotný žebříček hráčů tak, jak vypadá po prvním týdnu:

1. Janek (3-0) - 8 bodů
1. Vláďa (3-0) - 8 bodů
3. Mishka (1-2) - 6 bodů
4. Ondra (0-3) - 5 bodů
5. Honza (0-2) - 4 body


Těsím se na všechny nové i staré tváře (a nebojte, Vaderů už mám dost :).

2 komentáře:

  1. Já tam teda nebyl, ale v těch výsledcích je 8 výher a 6 proher :-)

    OdpovědětVymazat
  2. pravda, Míša má 6 bodů, jsem jí přidal jednu výhru. :-) díky za upozornění.

    OdpovědětVymazat