12. dubna 2013

[Preview] The Search for Skywalker - Mezitím na Tatooine...

Zdá se, že s preview se tento týden roztrhl pytel. Ještě jsme ani nestačili vstřebat informaci o tom, že Žvejkal si hravě poradí se soupeřoým Vaderem a už tu máme ukázku dalšího nového setu. Tentokráte to je nový objective do zelené, tj. Scum & Villainy. Mé srdce zaplesalo, když jsem si tento set prohlédl: nikoliv proto, že by byl nějak extrémně silný, ale z důvodu, že konečně člověk bude moci mít více zelený balíček - což je pro každého fandu Boby Fetta výborná zpráva. Pojďme se nyní společně podívat, co nový objective obsahuje.

Jabba's Orders
47. objective set ve hře - a teprve druhý pro padouchy! Jabbovy příkazy jsou jednoduché: po jejich vstupu do hry zjistíte, co má soupeř v ruce. Efekt nijak zásadně nepomáhá k vítězství, je spíše zpříjemněním průběhu hry: v případě, že ho dostanete do hry na začátku, budete vědět, co vás čeká v soupeřově prvním kole. Pokud se otočí během hry, budete zase tušit, jak je na tom soupeř v případném Edge.

Get me Solo!
Voilá, tady máme důvod, proč se vyplatí podívat se soupeři na ruku. "Přiveď mi Sola!" funguje jednoduše: jmenujete jednotku, podíváte se soupeři na ruku a zajmete všechny karty dané jednotky. Event najde perfektní využití ve chvíli, kdy vám dorazí na ruku hned na startu hry spolu s novým objectivem samotným. Soupeři přišla perfektní ruka s dvěma Lukáši? Nevadí, tak si oba vezmete pod svá křídla. Druhou možností, jak tuto kartu využít, je před Edge soubojem: ať už jmenujete cokoliv, budete alespoň vědět, co má soupeř na ruce. 2 ikony Síly zároveň znamenají použitelnost do Edge.


Weequay Elite x2
Objective také obsahuje jednotky, v tomto případě na pomezí použitelnosti: Weequaiové jsou velice silní za situace, kdy stojí pouze dva body, tj. v případě, že máte alespoň jednu zajatou kartu pod svými objectivy. Dvě černé pistole a jeden černý focus znamenají, že Edge vás trápit nijak nemusí. Bohužel, mají pouze dva životy a budou tak náchylní na Rebel Assaulty, Jedi in Hiding, zavraždění Lukem atd. Avšak ve chvíli, kdy se dostanou ke slovu, natropí solidní paseku. Stejně jako pro ostatní charaktery je ideální mít pro ně nějakou formu obrany stranou vítězství v Edgi: nabízí se samozřejmě císařova osobní garda.


Jabba's Palace
Jabbův palác na Tattoinu je veskrze použitelná karta: nejenom, že vám dává jeden S&V zdroj (a teoreticky vám tak umožní vyložit Bobu s jeho brněním v jednom kole, aniž by jste byli nuceni mít ve hře zelenou příšlušnost spolu s jedním zeleným objectivem), ale především zvyšuje životy vašich objectivů o jedna. Je to taková slabší rebelská základna Echo, svou sílu však doplňuje třemi ikonami Síly, pokud byste palác ve hře již měli, neb je unikátní. Zaplatit 2 zdroje a získat 1 sice není nijak perfektní, ale pokud k tomu dostanu (narozdíl od např. poradce císaře) imunitu na Jedi Mind Trick a ještě navíc bonus v podobě těžší likvidace objectivů pro světlou stranu, říkám jednoznačné ANO! :)

Jawa Trading Crawler
Jednotka, která stojí 3 zdroje, má jeden život, jednu ikonu Síly a jednu Edge pistoli a Edge bombu... Jak jste jistě pochopili, tohle žádná hitparáda není. Naštěstí je schopna sama generovat 2 zdroje... bohužel, takto vygenerované zdroje mohou být použity pouze a jen na stroje (Vehicle) a droidy (Droid). Nabízí se sorvnání s komunikačním důstojníkem: stojí stejně, generuje stejné množství zdrojů. Důstojník však generuje zdroje imperiální, použitelné na cokoliv, Jawové pouze neutrální, které moc užitku nenajdou. Narozdíl od důstojníka ale Jawové najdou alespoň nějaké využití v boji a jsou imunní na Jedi Mind Trick... Co si budeme povídat, obě jednotky jsou jednoduše špatné a v mnoha případech to budou celkem jednoduché volby na proliz.

Vzato kolem a kolem, set samotný rozhodně nijak kvalitní není. To ovšem neznamená, že si nenajde v balíčcích své místo: mnoho lidí znovu a znovu zkouší The Killing Cold s Icetrompery jako obranu proti Jediům - což funguje. Tento nový set v kombinaci s Cruel Interrogations, Counsel of the Sith a Emperor's Web však nabídne tak velké množství focus ikon, že se z toho světlá strana vyhrabe jen stěží (a ony Icetrompery tak svým způsobem zastoupí). Na skutečné zelené "bomby" si ale budeme muset počkat ještě další měsíc, do vydání Edge of Darkness. I tak vám ale mohu prozradit, že na dalším turnaji s největší pravděpodobností půjdu do zelené. :)

1 komentář:

  1. Velice by mě zajímalo jaký typ objectivu bude stranám chybět ... typoval bych asi neutrální, ale v tom případě bude muset být nějaký "barevný" limitovaný. Který to bude....

    OdpovědětVymazat