3. července 2013

[Preview] Edge of Darkness přibývá na síle

Datum vydání prvního velkého rozšíření karetní hry Star Wars LCG s názvem Edge of Darkness se již blíží a Fantasy Flight Games nám předkládají novou (a musím říct i bohatou) porci novinek, na které se můžeme těšit. Pro tento článek vybírám pouze ty největší perly, co mě osobně zasáhly a z nichž jásá i moje srdíčko.


Špína na vzestupu

V Edge of Darkness půjde hlavně o boj frakcí stojících mimo zákon (samozřejmě z pohledu Imperia, ale ikdyby vládla Republika bylo by to úplně stejně). V námi milované karetní hře se jedná o žluté a zelené - neboli Smugglers and Spies a Scum and Villainy. Žlutých balíčků již dnes potkáte mnoho. Nebo spíše se alespoň žluté objectivy vyskytují v hojném množství hraných balíčků. A mohl za to hned od začátku Han Solo, který je zkrátka výborný. Dnes se již k němu přidala hromada dalších velice dobrých, a dá se říci i lepších, karet zastupujících Smugglerskou frakci. 

Jak je to ale se zelenou? Boba Fett, který stál naproti Hanovi, se vyskytoval jen ve velice zanedbatelném množství balíčků a i dnes, i přes větší variabilitu a hratelnost zelených objectivů, se jich moc nehraje. A snad kdyby sami hráči neměli tu zelenou "špínu" tak v oblibě, hrála by se ještě mnohem méně. To by se ale s příchodem prvního velkého rozšíření mělo změnit a měly by nastoupit čistě zelené, a doufejme i silné, balíčky. První žhavá políčka nám FFG již ukázali - jednalo se o Slave I, Jabbu Hutta a další. Z dnešního preview mne zaujal objective Feeding the Pid. Dva zdroje, uzdravování a lízání karet? Pecka. Na druhé straně za Smugglery mě dostal Lobot. Ten zdroj co dává bych přehlížel, protože ta schopnost mi přijde jednoduše unikátní. Spojit ho například se žlutým objective z nového Force Packu Assault on Echo Base (jehož recenzi naleztene zde), kde je Cal Serra, a máte výborný základ - soupeř si nemusí vůbec škrtnout.


Impérium vrací úder

Posílení se dočkají i ostatní frakce a Imperial Navy dostane posily jako prase. V preview byl představen kompletní set, v jehož čele stojí Captain Needa! Jeden život zamrzí (se třemi by to už jen tak někdo asi nerozdýchal), ale jeho schopnost je brutálně dobrá. S ní se budou vynášet Capital Shipy - a ještě ve spojení s Deploy the Fleet a Admiral`s Order - jedna báseň. Jedna nová (ve dvou kopiích) se také objeví po Needově boku. Žádný zázrak, ale za tři zdroje dostat dvě bomby a dvě pistole? Paráda. Pro vyvrcholení tu máme dvoje triky - Apology Accepter a Tractor Beam. Oba eventy vypadají opravdu hodně dobře a ve vhodnou chvíly dokáží rozhodně nepěkně překvapit!

Na druhé straně "barikády" nám byl představen Tantite IV (kdo by tu loď neznal?). Cena pěti zdrojů trochu zamrzí, ale tři bomby a hledání unikátních jednotek je určitě pro světlou stranu fajn. Útěchou může být, že se jedná o třetí kartu v setu, a tak se pod číslem "2/6" mohou skrývat všelijaká překvapení. Pro frakci Jediu si pro nás preview - stejně jako pro Imperial Navy - připravilo představení kompletního jediského setu. Nejvíce mě zaujal event Secret Guardian, který může v rozhodující chvíli zamíchat kartami - nebo možná i vyhrát celou hru! Za ty možnosti, které přináší, je velice levný.


Čekání

Pro dnešek je to vše. Nezbývá nic než čekat, až FFG uvolní dlouho (déle než by nám bylo milé) očekávané velké rozšíření do obchodů a ještě nějakou dobu než dorazí přímo k nám do České/Slovenské republiky. A je na co čekat? To rozhodně je! Kompletní článek se všemi představenými kartami naleznete na oficiálním webu Fantasy Flight Games.

Síla s Vámi

2 komentáře:

  1. Super, díky za článek ;) A kdy, že to má oficiálně vyjít? Už jsem na to dost natěšen :D Na Amazonu mají 15.7., tak že by už?

    OdpovědětVymazat
  2. Zde http://www.fantasyflightgames.com/edge_upcoming.asp na oficiální stránce FFG mají uvedeno "July 2013", takže by to mohlo být reálné a snad to tak i vyjde. U nás bychom se tedy z toho mohli těšit tak 1-2 týdny potom ;-)

    OdpovědětVymazat