16. července 2013

[Preview] Balance of the Force. Multiplayer je tady!

Právě dnes bylo oznámeno nové deluxe rozšíření karetní hry Star Wars LCG s názvem Balance of the Force!

Přinese 154 nových karet (neuvěřitelných 26 nových objectivů!) a úplně nové pravidla a možnosti hry. Nejúžasnější možností nového rozšíření bude multiplayer hraní, které bude mít hned dva formáty:
  • možnost hrát dva-proti-dvěma
  • možnost hrát dva(až tři)-proti-jednomu (extra silnému)


Všechny formáty přinesou nové možnosti kombinovat a 
podporovat svoje útoky a obrany mezi spoluhráči. Dopomoci tomu mají nová pravidla a schopnosti karet. Výborným příkladem nových herních mechanismů je nová Fate karta Supporting Fire, která dovolí jednomu spřátelenému hráči zahrát kartu do Edge battlu po odkrytí všech edge karet!


A Challenge deck Scenarios

Možnost, na kterou se osobně moc těším, je hraní dvou až tří hráčů společně proti jednomu nabušenému Dark-side hráči. Pro tuto variantu (scénáře) nám FFG vydají speciálně nabušené objective sety, které se nebudou moci zapojit do hraní 1-vs-1. Pro temného hráče budou vydány dva speciální Vyzývající balíčky (Challenge decks), každý se svým vlastním příběhem:
  • Jerjerrod`s Task
  • The Hunt for Skywalker


Každá strana bude mít svoje specifické cíle, kterých se bude snažit dosáhnout, aby vyhrála. Například v Jerjerrod`s Taks se temný hráč bude snažit postavit druhou Hvězdu smrti a světlí hráči se mu v tom - jak jinak - budou snažit zabránit. 

Nové deluxe rozšíření nepřinese pouze karty, které se budou moci hrát v těchto speciálních případech. Budeme je moci hrát i ve hře 1-vs-1, ale jejich lepší využití se najde právě v multiplayeru. 

Můžeme očekávat, že Balance of the Force přinese úplně nový zážitek z hraní Star Wars LCG a snad to bude ještě zábavnější než doposud! Prozatimní termín vydání je stanoven na čtvrté čtvrtletí letošního roku (předpokládám někdy před Vánoci).

Celý článek se všemi preview kartami (jako například Hvězda smrti II) nalezte na stránkách FFG zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat