1. července 2013

Assault on Echo Base - recenze čtvrtého Force Packu


Nový (čtvrtý) Force Pack s názvem Assault on Echo Base je tady! Recenze pro v pořadí třetí FP jsme bohužel vynechali, ale nyní navazujeme na sérii hodnocení. Nová sada je již k nahládnutí také na databázi cardgamedb.com, kde si můžete jednoduše vytvořit své balíčky pro nadcházející První Online turnaj. Pokud jste se ještě nepřihlásili, tak to určitě udělejte - ať je nás co nejvíce!





 
  

 JEDI



Knowledge and Defense Jedi Objective - Dagobah (1 zdroj, 5 životů)
While this objective is undamaged, you may return friendly units destroyed during an engagament to their owner`s hand instead of discarding them.
(2x) Daughters of Allya - Jedi Unit - Character. Force User. (2 zdroje, 2 ikony Síly, 2 životy) 
() Reaction: After you commit this unit to ther Force, remove 1 damage from each objective you control.
Yoda`s Protection - Jedi Enhancement - Condition. (0 zdroj, 1 ikona Síly) 
Reaction: After an engagement is declared against enhanced objective, place 1 shield on it.
Confronting the Terror - Jedi Event - Force. Sence. (3 zdroje, 3 ikony Síly) 
Interrupt: When damage is dealt to a friendly unit or objective, your opponent must instead divide that damage among any number of units and objectives he controls.
Protection - Fate card (3. pořadí, 2 ikony Síly) 
Place 1 shield on a target unit or objective.

Hodnocení: Tak se mi zdá, že někomu ve FFG se líbí kombinace dvou životů za dva zdroje  s Edge tactic iconou a rovnou dvakrát v jednom objectivu a vydali slabší verzi ACC-1 tanků a Echo Defenderů, které vyšly ve druhém Force Packu. Enhancement bohužel není až taková bomba, když si soupeř vybírá ze tří možných objectivů a hlavně proti Sith-controlu je úplně k ničemu. Event a nová Fate karta jsou rozhodně pěkné triky. Škoda jen, že za event zaplatíte 3 zdroje a damage si soupeř může rozdělit jak bude chtít. Schopnost samotného objectivu je také pěkná, ale s kombinací prvních tří karet se tento objective stává spíše průměrným. Určitě si ale může nalézt své místo jako výplň do "Force User" balíčku.

  


SMUGGLERS and spies


Last defense of Hoth - Smugglers & Spies Objective - Hoth(1 zdroj, 5 životů)
While this objective is undamaged, it gains: "Interrupt: When you would place a card into an edge stack, you may instead look at top card of your deck and place it facedown in your edgestack. (Limit once per edge battle.)"
♦ Col Serra - Smugglers & Spies Unit - Character. Renegade Squadron. (4 zdroje, 2 ikony Síly, 3 životy) 
 () () Edge (1). During an engagement in which you have the edge, this unit cannot be damaged or have focus tokens placed on it by enemy card effects or combat icons.
Renegade Squardon X-Wing - Smugglers & Spies Unit - Vehicle. Fighter. Renegade Squadron. (2 zdroje, 1 ikona Síly, 2 životy) 
() Action: Sacrifice this unit to return a target unit with printer cost 2 or lower to its owner`s hand.
Renegade Squardon Recruit - Neutral Unit - Character. Renegade Squadron. (0 zdroj, 0 ikona Síly, 1 životy)

A Stinging Insult - Smugglers & Spies Event (1 zdroj, 1 ikona Síly) 
Reaction: After you declare a Smugglers & Spies Character unit as an attacker, target an enemy unit. That unit must defend this engagement, if able.
Don!t Get Cocky - Smugglers & Spies Event (1 zdroj, 1 ikona Síly) 
Reaction: After you win an edge battle by 2 or more Force icons, a target participating unit gains   until the end of the engagement.

Hodnocení: Schopnost objectivu je výborná! Její omezení je nepříjemné, ale bez toho by byla až moc brutální. Stejně výborný mi přijde Col - pokud si s ním udržíte edge - je docela nesmrtelný. Nadruhou stranu X-wing už mi tak dobrý nepřijde. Kdyby danou jednotku vložil přímo do hry, bylo by to o něčem jiném. Zato Recruit zdarma určitě potěší. Dva eventy, které doplňují zbytek setu, přinášejí parádní triky. Myslím, že tento objective je nejlepším z celého čtvrtého Force Packu a měl by si najít své místo v každém žlutém balíčku.


NEUTRal (Light side)



Frozen Refuge - Neutral Objective - Hoth. (3 zdroje, 4 životy)
Limit 1 per objective deck.
♦ WED-15-1016 - Neutral Unit - Droid. (1 zdroj, 1 ikona Síly, 2 životy) 
Reaction: After you refresh, remove 1 token (any type) from a taget Hoth objective.
FX-7 Medical Assistant - Neutral Unit - Droid. (3 zdroje, 1 ikona Síly, 2 životy) 
(After this unit is focused to strike, remove 1 token (any type) from a taget enhancement or Character unit.
Tauntaun - Neutral Unit - Creature. Hoth. (1 zdroj, 1 ikona Síly, 1 život + 1 zdroj) 

♦ Echo Control Center - Neutral Enhancement - Base. Hoth. (2 zdroje, 1 ikona Síly, 1 zdroj) 
Enhance your play area. Enemy events cannot target other friendly enhancements.
Battle of Hoth - Fate card (7. pořadí, 3 ikony Síly) 

Hodnocení: Tří-zdrojový objectiv? Moc pěkné nakopnutí na začátek - a 3 zdroje se rozhodně budou hodit i během hry. Objective výborně doplňuje WED droid, který se dá dobře využít na jakýkoli Hoth objective - palec nahoru. S Medical droidem se rozhodně dají provádět pěkné triky, ovšem za 3 zdroje? Trochu drahé. ECC je celkem pěkná obrana proti ničení vaších enhancementů. Tautaun rozhodně neurazí a Battle of Hoth se hodí vždy. Jedná se o pěkný podpůrný objective.

 

imperial navy




The General`s Imperative - Imperial Navy Objective - Hoth. (1 zdroj, 5 životů)
While this objective is undamaged, your reserve value is increased by 1.
♦ General Veers - Imperial Navy Unit - Character. Officer. (3 zdroje, 1 ikona Síly, 2 životy + 1 zdroj) 
 () Each Walker and each Trooper unit you control gains .
(2x) Blizzard Force AT-ST - Imperial Navy Unit - Vehicle. Walker.  (2 zdroje, 1 ikona Síly, 1 život) 
 Shielding.
Turbolaser Battery - Neutral Enhancement - Weapon. (3 zdroje, 1 ikona Síly) 
Enhance your play area. Reaction: After an enemy objective is destroyed, sacrifice this enhancement to discard all enhancements from play.
Battle of Hoth - Fate card (8. pořadí, 3 ikony Síly) 

Hodnocení: Další Hothský objective pro temnou stranu, který zapadá do taktiky Imperial Navy, která je v současné době "in". "Chvilková" schopnost neurazí. General Veers jako podpůrná jednotka nevypadá špatně - jen jedna ikona Síly mu bere možnost držení Síly na temné straně. Dvě AT-ST jednotky vypadají jako účinné zbraně, ale cena jednoho zdroje by jim slušela více. Se svým shieldingem se ale myslím v boji ukáží skoro pokaždé. Turbolaser Battery je použitelná karta ve chvílích, kdy přijde soupeři například Echo Cavern. Ve většině případů bude spíše k ničemu. Vypadá to celkově jako solidní objective, ale najde si místo v nějakém dobrém balíčku?

  


scum and villainy



Lucrative Contract - Scum & Villainy Objective - Tatooine. (2 zdroje, 5 životů)
Scum and Villainy affiliation only. Reaction: After you refresh, remove 1 focus token from a target Mercenary or Bounty Hunter unit.
Outer Rim Space Pirates - Scum & Villainy Unit - Vehicle. Mercenary. Black Sun. (5 zdrojů, 3 ikony Síly, 4 životy + 3 zdroje) 
  ()
(2x) Corrupt Official - Neutral Unit Character. (2 zdroje, 1 ikona Síly, 3 životy) 
 Interrupt: When a Scum and Viilainy objective would be damaged, discard this unit from your hand to cancel any amount of that damage.
Explosive Charge - Scum & Villainy Event (1 zdroj, 1 ikona Síly) 
Action: Discard a target enhancement with a printer cost equal to or lover than the number of enhancements you control.
Twist of Fate - Fate card

Hodnocení: Objective se dvěma zdroji a bezva schopností pro všechny důležité jednotky pro zelenou stranu? Paráda. ORSP se myslím moc ve hře neukáže - je drahá, do boje se nehodí a 3 zdroje, které dává jsou bez domácího objectivu k ničemu. Alespoň má 3 body Síly do edge battlu. Corrupt Official - za 2 zdroje 3 životy a jeden blaster? Slušné, ale myslím, že ta schopnost je mnohem působivější. Event se myslím zas tak často nepoužije a Twist of Fate je bezva kdekoli a kdykoli. Při hraní totoho objectivu, se myslím, karty do hry vynášet jen tak nebudou.


NEUTRAL (dark SIDE)




Sabotage in the Snow Neutral Objective - Hoth. (1 zdroj, 5 životů)
Limit 1 per objective deck. Reaction: After your conflict phase begins, move 1 shield from a target enemy card to a target enemy card to a target friendly card.
Snowtrooper - Neutral Unit - Character. Trooper(1 zdroj, 1 ikona Síly, 1 život) 
() ()
Snowtrooper Vanguard - Neutral Unit - Character. Trooper(3 zdroje, 1 ikona Síly, 3 životy) 
   Shielding.
(2x) Forward Command Post - Neutral Enhancement - Base. Hoth. (2 zdroje, 1 ikona Síly, 1 zdroj) 
Enhance your play area. Each friendly shielded unit gains .
Battle of Hoth - Fate card (7. pořadí, 3 ikony Síly) 

Hodnocení: Další Hoth do sbírky temné strany a opět s pěknou schopností. Snowtrooper Vanguard se krásně kombinuje s dvěma FCP, které se do shieldovacího balíčku dají parádně využít. Tato karta mi přijde jako nejlepší z celého Force Packu - za 2 zdroje dostáváte 1 zdroj zpátky a výbornou schopnost. Škoda jen, že je tento objective limitovaný, ale hlavní karta FCP je tu naštěstí 2x. Další bezva objective.

Celkové hodnocení Force Packu Assault on Echo Base: Světlá strana dopadla celkem dobře - 3 velmi dobré objectivy a 2 celkem použitelné. Temná strana také není vůbec špatná, ale žádná "pecka" se zde oproti světlé straně neobjevila. Hlavně absence nových triků proti rychlým Rebel balíčkům zamrzí. Celkově si ale objectivy ze čtvrtého Force Packu svoji cestu do našich balíčků 100% najdou. Jedná se o dobrý Force Pack, který se vyplatí zakoupit.

4 komentáře:

  1. Diky moc za super recenzi! Koukam na Con Serra a je tu vubec nejaka moznost jak ji zranit, nebo je opravdu nesmrtelna?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak rozhodně by to mělo jít přes Force Choke, blesky, Vaderovu schopnost nebo třeba Desolation of Hoth, ale 3 životy jsou dost....

      Vymazat
    2. Col Serra nie je urcite nesmrtelny. Ziadny DMG ani FOCUS nanho nie je mozne dat jedine v boji a aj to len vtedy ak LS vyhrala edge.

      Vymazat
    3. Pravda. A k tomu mu dopomáhá Edge (1) :-) Úplně jsem to ale přehlédl, do teď jsem se s tímto pojmem - takto napsaným - normálně nesetkal. Raději to opravím i v hodnocení.

      Vymazat